På gång

4 – 20 juli 2018

Alla tecknar

Alla tecknar Logotyp

Kom och teckna somriga bilder med konstnären och illustratören Mattias Olsson.

Blekinges barn och unga får en alldeles egen, unik kringresande ateljé att ta del av i sommar. Wow, kul utomhus med tält och allt!
Vi testar olika sätt att teckna vid stafflier. Kul och passande teman beroende på var vi befinner oss. Kanske målar vi även med vattenfärger på akvarellpapper vid något tillfälle.
Mattias hjälper till med tips och trix. Vissa datum dyker det även upp en konstnärsgäst – Sofia de la Fuente och Svetlana Leuchuk.

En ny plats får besök varje utsatt datum, se nedan.

Alla kan, jajamensan! Bara dyk upp vetja!
Vi ser gärna att du är 7 år och uppåt…men i mån av plats kan givetvis ännu yngre konstnärer teckna. Kanske har du en kompis eller en farmor med dig som modell att teckna av.
Det är Drop-in och det är gratis.
Välkommen i sommar! En riktig bildsommar.
4 – 20 juli 2018
# alla tecknar är ett projekt för Konst i Blekinge och Kulturcentrum Ronneby konsthall,
Region Blekinge och Ronneby kommun

Karlshamn
4:e juli Spontanidrottsplatsen Kl.13-17.00
5:e juli Stortorget Kl.11-15.00
Olofström
9:e juli Halens camping Kl.13-16.00
10:e juli Aniaraparken Kl.10-13.00
Karlskrona
12:e juli Mjölnarholmen Kl.11-15.00
13:e juli Sommarlovsbussen Kl.11-15.00
Ronneby
16:e juli Hjorthöjden Kl.12-16.00
17:e juli Hjorthöjden Kl.12-16.00
18:e juli Brunnsparken Kl.12-16.00
Sölvesborg
19:e juli Hälleviks camping Kl.12-16.00
20:e juli Stortorget Kl.12-16.00


23 oktober – 10 november
A.I.R. Blekinge Balitc One – konstnärliga residens i Blekinge
Konst i Blekinge genom en pilotomgång av konstnärliga residens som ska erbjuda konstnärer tid och plats för konstnärlig utveckling i Blekinge under hösten 2017. Studios, boende och mindre utställningsytor kommer att finnas i Ronneby. Samtidigt ska utveckling av konstverksamheter ske med satellitverksamhet i intressanta sammanhang i alla Blekinges kommuner. På agendan finns också workshops med kommunerna och konstnärerna och det blir publika program.

Konstnärliga residens sammanför det lokala och regionala med det internationella och skapar långsiktiga kvalitetshöjande effekter i konstverksamheterna. De ökar attraktionskraft och profilering till kommunerna och länet som uppfattas mera kreativt och utåtriktat. Lokala deltagare och aktörer involveras på olika plan. Arbetet innebär nya perspektiv på platsen och omskapandet av identiteter och öppnar upp för överraskningar.

Mer info kommer snart


Hösten 2017
Anbuds-Akuten för konstnärer
Konstnärer som vill lämna in intresseanmälningar för att söka konstnärliga gestaltningsuppdrag kommer under hösten att kunna boka in sig för att få individuella råd och samtal genom Konst i Blekinge. Konstkonsulter och konstnärer ser på portfolios och diskuterar uppdrag. Under hösten utlyser vi ett antal timmar som konstnärer i Blekinge. Håll utkik på denna sida för mera information i höst.


Hösten 2017
Vårda och förvalta konst – skräddarsydda timmar för kommunerna
Hösten erbjuder skräddarsydda timmar tillsammans med en konservator för Blekinges kommuner.
Expertrådgivning om vård och underhåll av offentlig konst kommer att erbjudas Blekinges kommuner.

Konst i Blekinge kommer också att starta upp arbetet med att alla Blekinges kommuner ska ha en konstpolicy med flerårsperspektiv, särskilt vad gäller den offentliga konsten och konstinköp.


TIDIGARE NYHETER

17 juni – 3 september 2017
Fotografi, landskapsarkitektur och arkeologi – hur hör det ihop?

Under sommarperioden kan man besöka utställning och ta del av programverksamhet som rör sig i gränslandet mellan olika områden – foto, arkeologi och landskapsarkitektur. Utställningen visas på Kulturcentrum Ronneby konsthall. Vång – Fotokonst Arkeologi Landskap har fått projektstöd från Region Blekinge.

Kulturcentrum Konsthall/utställningar


31 juli – 27 augusti 2017
Land 404 – ett pilotresidency för konstnärer
Gullholma, Jämjö och Blekinge är adressen för ett nytt artists’ residency i Blekinge. Konstnärerna Simone Alexandra Ærsøes och Christoffer Landin startar ett residens i en gammal bondgårdsmiljö utanför Jämjö i Blekinge. De verk som skapas under veckorna kommer att ställas ut längs kustlinjen 21-27 augusti. Land 404 har fått projektstöd av Region Blekinge.

25-26 augusti 2017
PLX Tjärö – performance och festival
PLX är en pulserande och vibrerande performance-helg som arrangeras på Tjärö utanför Karlshamn.
PLX heter också konstnärs- och curatorgrupp som arrangerat festivalen under några år och dessutom gjort ett flertal utställningar och projekt tillsammans.

Helgen 25-26 augusti bjuder på performance, allkonstverk, film, bildkonst, musik, ljud, dans, tatueringar, och mycket mera. Bl.a. kommer konstnärerna Salad Hilowle, Richard Krantz, Maja Li Härdelin & Elvira Varghans, konstnärsduon Sssichtbeton, Carina Erdmann och många flera. PLX Tjärö har fått projektstöd från Region Blekinge.

PLX Tjärö