KROPPEN ÄR DÄR: KONSTNÄRSSAMTAL, DANSVERK OCH UTSTÄLLNING

KROPPEN ÄR DÄR
Välkommen att lyssna till konstnärsamtal, upplev ett dansverk och ta del av Kristina Skantzes utställning ”Kroppen är där” på Kulturcentrum Ronneby konsthall.

Plats: Kulturcentrum Ronneby konsthall
Datum: Onsdag 10 maj
Tid: kl.18.30
Ingen föranmälan, fri entré

KONSTNÄRSSAMTAL:
Kristina Skantze berättar om sin konst och utställningen ”Kroppen är där” som visas på Kulturcentrum Ronneby konsthall, samt arbetet med att visualisera Möt Mästaren som drivs av Slöjd i Blekinge och Kulturarv i Blekinge / Region Blekinge.

DANSVERK: MASS-kollektivet
Ett dansverk av MASS-kollektivet från Dans i Blekinge möter Kristina Skantzes verk genom kroppens rörelse och frågar, vem blir till?

Kroppsbyggarna
Under dagen kommer Konst- och Textillinjen från Blekinge folkhögskola tillsammans med Kristina Skantze bygga en gemensam skulptur, en kropp. Den gemensamma textila skulpturen kommer visas under kvällens konstnärssamtal. Verket kommer även att finnas kvar i utställningens slut, 20 maj 2023.

: : :

Arrangörer: Dans i Blekinge, Kulturcentrum Ronneby konsthall / Ronneby kommun, Slöjd i Blekinge, Konst i Blekinge, Kulturarv i Blekinge / Region Blekinge.

Programmet genomförs med medel från Kulturrådet genom projektet Möt Mästaren som är ett treårigt utvecklingsprojekt mellan Slöjd och Kulturarv i Blekinge. Konst i Blekinge, Kulturcentrum Ronneby konsthall och Dans i Blekinge samverkar för ett regionalt konstresurscentrum och arrangerar en serie dans/konstdialoger under 2023.

: : :

Läs mer på:
slojdiblekinge.se
dansiblekinge.se
ronneby.se/kulturcentrum