SAMTAL MELLAN KERSTIN ERKERS OCH TINE BØTHUN

Kockums emaljerfabrik spelade en central roll i Ronneby under större delen av 1900-talet. I de flesta familjer fanns åtminstone någon som jobbade i denna fabrik där det gjordes förstklassiga bruksföremål för sjukvård och hem i såväl Sverige som över hela världen.

En av Kockums mest namnkunniga formgivare var Arne Erkers (1917 – 2010), som låg bakom många av de emaljarbeten som blivit klassiska inventarier i många kök och vardagsrum. Här hör vi Kerstin Erkers berätta om sin makes arbete för Kockums i ett samtal med Ronneby Kulturcentrums Tine Bøthun – ett samtal som spänner över ett sekel av emaljens industrihistoria och design.


Produktion: Susanne Skog
Musik: Jesper Norda
Ansvarig utgivare: Konst i Blekinge

Avsnittsinfo

Producent: Jesper Norda
Ansvarig utgivare: Konst i Blekinge
Längd: 28 min 50 sek