HÖSTEN 2022

Under hösten bjuder vi in till föreläsningar som belyser konsten utifrån olika perspektiv. 
Här hittar du samtliga föreläsningar…

KONST SOM RESURS I VÅRDEN

Hur kan medicinska vetenskaper och humaniora mötas i forskningen om konst och hälsa, även om deras kunskapssyner ibland kolliderar?
Max Liljefors, professor i konsthistoria och visuella studier vid Lunds universitet och gästprofessor i medieestetik vid Universitetet i Bergen.

Föreläsare: Max Liljefors
Var: Blekingesjukhuset Karlskrona, Regionsalen Wämö center
När: Måndag 14 november kl.16:30 – 18:00

: : :

FOTOGRAFI: DJUREN & VI

En föreläsning av fotograf Julia Lindemalm om hennes bildvärld där djuren är i fokus. Hon kommer att berätta om tidigare projekt när hon fotograferat i djurparker, mött tigerägare i USA och porträtterat människor som älskar katter. Men framförallt kommer föreläsningen kretsa kring arbetet med den nya utställningen Schwein – om hennes möte med grisens värld och vad den lär oss om oss själva.

Föreläsare: Julia Lindemalm
Var: Kulturcentrum Ronneby Konsthall
När: Onsdag 23 november kl.18:30

: : :

WALKING COURTYARDS

Courtyards are traditional architectural features that go back to ancient times. They exist worldwide in different forms and for various social and environmental reasons. In this lecture, we will focus on two case studies, one in the north of Europe in Karlskrona, Sweden, and one in the south in Athens, Greece. The comparative research aspects would be aesthetics, social, and thermal comfort for both courtyards. The analysis of the courtyards would serve as a prelude to our walk in town through an itinerary of
the courtyards on our way.

If you are interested in eating, sign up at hej@thepot.se
The lecture is free, no registration is required.

Lecturer: Sepa Sama and Jumana Hamdani
Where: The Pot, Blekingegatan 1, Karlskrona
When: Wednesday, November 23 rd
Time: 18:00 – 20:00 pm

: : :

OM SPRÅKET I STRUKTURER; PLATSER & KROPPAR

Oscar Guermouche, konstnär, är född 1977 i Stockholm, utbildad på Konstfack och bosatt på Öland. Hans praktik är fokuserad på kopplingar mellan texten, kroppen och platsen, bland annat utifrån frågor om biografi, självbild och karaktär.

Ofta återkommer han till manliga identiteter och karaktärer. Utifrån sin invandrarbakgrund har även ras, etnicitet och nationstillhörighet såväl som bilder av Sverige blivit framträdande komponenter i flera av hans verk.

Föreläsare: Oscar Guermouche
Var: Hörsalen, Kulturcentrum Ronneby Konsthall
När: Onsdag 30 november kl.18:30

: : :

Foto: Av konstnären och fotografen Julia Lindemalm som öppnar sin utställning på Kulturcentrum Ronneby konsthall 19 november 2022.