VERNISSAGE & ÖPPET HUS

Kulturcentrum Ronneby konsthall
10 september kl.12 – 15

Välkommen till höstens utställningar och till Blekinges konstresurscentrum med ny utrustade verkstäder för konstnärlig produktion. En festlig dag för Blekinge och hela Norden. 

ÖPPET HUS
Kulturcentrum Ronneby konsthall öppnar upp hela huset mellan kl. 12-15 och visar verkstäder och visionen för platsen som ett konstresurscentrum. En efterlängtad dag med möjlighet att se Kulturcentrums verkstäder, få vägledning och träffas.

NORDISK AKVARELL
Nordisk akvarell är en etablerad jurybedömd utställning av Nordiska Akvarellsällskapet, med utställare från Norge, Danmark, Finland, Litauen och Sverige.

COLOUR RESEARCH
Olle Helin är en Malmöbaserad konstnär som undersöker måleriets beståndsdelar.

BLEKINGE KONSTRESURSCENTRUM  – från vision till verklighet.
Efter ett mångårigt samarbete mellan Konst i Blekinge och Kulturcentrum Ronneby konsthall tar vi steget framåt för att äntligen bjuda in till våra verkstäder, unika i Sydsverige.

Inbjudan till länets konstnärer, hantverkare och pedagoger inom skola och omsorg.
På Kulturcentrum Ronneby konsthall hittar du rymliga verkstäder och resurser som möjliggör för professionell konstnärlig produktion. Här kan du arbeta med olika tekniker som emalj, metall, foto, textiltryck och olika grafiska tekniker. Verkstäderna kan hyras av yrkesverksamma konstnärer, skolor och hantverkskunniga.

År 2019 beviljade Konstnärsnämndens Kulturbryggan medel till Konst i Blekinge och Kulturcentrum Ronneby konsthall för projektet Katalysator. Inom projektet Katalysatorn har vi arbetat för att skapa en intressant plats i Blekinge för yrkesverksamma konstnärer. Ett ambitiöst konstresurscentrum som uppmuntrar till nya konstnärsdrivna initiativ och som utvecklar arbetsmöjligheter, utbyten genom residens, nätverkande och samtalsklimat. Utvecklingsarbetet har involverat konstnärer, arkitekter och organisationer som arbetar med konst.

DAGENS PROGRAM
VERNISSAGE kl.13
Invigning av utställningar Colour Research och Nordiska Akvarell, i närvarande av konstnärerna.

ÖPPET HUS – verkstäder kl.12 – 15
Kulturcentrum Ronneby konsthall öppnar upp hela huset mellan kl. 12-15 och visar verkstäder och visionen för platsen som ett konstresurscentrum. En efterlängtad dag med möjlighet att se Kulturcentrums verkstäder, få vägledning och träffas.

 • EMALJVERKSTAD
  Ronnebybaserad konstnär, Kristoffer Grip, visar verkstadens nya utrustning som ger den sällsynta möjligheten att arbeta storskaligt.

 • GRAFIKVERKSTAD 
  Blekingekonstnär Anita Larsson presenterar verkstaden med nya arbetsytor.

 • WORKSHOP I RISOPRINT
  Klipp, riv och klistra med papper i gråskala och se ditt collage förvandlas till ett intensivt färgtryck med hjälp av en risograf. Tillsammans skapar vi en levande utställning genom att utforska övertryck samtidigt som du får prova på risotryckets egenartade uttryck och spännande möjligheter. Li Lindblom från BEAST Studio i Malmö leder workshopen. BEAST Studio har varit verksamma i snart 10 år och är en kreativ studio specialiserade på risograftryck.
 • FOTOSTUDIO
  Presentation av den nyaste satsningen. Se utrustningen i den mobila fotostudion.

 • ARKITEKTFÖRSLAG 
  Jens Svefors visionsförslag, framtagit från Katalysator över Ronneby kulturkvarter med verkstäder, boende, mötesplats och utomhus miljö.

 • ARTIFICIELL INTELLIGENS 
  Andrea Nordwall visar AI projektet Riksdagen.