TILLSAMMANS SKAPAR VI EN TIDSRESA

Konstnären Oskar Olsson välkomnar barn att delta i ett gemensamt stafettkonstverk för framtiden där barnen får utgå från sig själva när de ritar. Hur är det att vara barn idag?
Vad tycker dagens barn är viktigt?
Vilka budskap vill de förmedla till framtidens barn?

Den gemensamma teckningen kommer förvaras i en tidskapsel som kommer att grävas ner i jorden i samband med att vi planterar om ett nytt träd på Blekinge museums gård. Förhoppningen är att tidskapseln kommer fungera som inspiration för framtidens barn. Att de tar över och jobbar vidare på vår teckning eller att de skapar ett eget stafettkonstverk som de i sin tur lämnar över till kommande generationer.

Var: Blekinge museum, museigården, Karlskrona
När: Tisdag 9 aug, kl. 13 – 16

Drop-in. För barn och unga
Arrangörer: Konst i Blekinge / Region Blekinge och Blekinge museum

Oskar Olsson är utbildad på Konsthögskolan i Malmö och är uppvuxen i Karlskrona. Under 2006–2008 drev han ett galleri för samtidskonst i Ronneby, Galleri Massma och har också haft en separatutställning på Karlskrona konsthall. Oskar Olsson finns representerad i kommunens konstsamling. Han tecknar och jobbar själv med kollage, där han undersöker vad bilder inte berättar. Eller vad som händer utanför bilden och det som ett konstverk gestaltar.
Han tecknar gärna människor i olika sammanhang och hans bilder är ofta som små tablåer eller berättelser.
Han har även illustrerat en barnbok. 

Oskar är utbildad barnskötare och är intresserad av att jobba med skapande verksamhet för barn

: : :

Bild: Oskar Olsson