FÄRDEN TILL DET NYA TRÄDET

Tänka sig att det finns en hel värld runt omkring oss människor, som vi är en del av. Micro små samhällen som hjälper till med nedbrytning och “städning” finns både i varje människa och naturen. I naturen är det insekter som tar hand om döda växter, svampar och djur. De är en jätteviktig del i ekosystemet.

När den gamla linden föll på Blekinge museums innergård, blev insekterna som bodde i trädet hemlösa. Insektsfamiljer fick packa det absolut viktigaste för en lång färd mot ett nytt hem. Den här resan ska vi hylla genom att måla ett långt led av insekter som flyttar till ett nytt träd.

Till hjälp har vi spillbitar från linden som underlag. Varje kloss kommer att fungera som en pussel-bit i det långa ledet. Varje deltagare i workshopen får använda X önskade bitar som sedan ska passa ihop med dom andra deltagarnas för att bygga “Färden till det nya trädet.

Var: Blekinge museum, museigården, Karlskrona
När: Onsdag 13 juli, kl. 13 – 16
Drop-in. För barn och unga
Workshoppen leds av konstnären Kim Demåne.

: : :

Kim Demåne har sina rötter i urban friluftsmåleri, graffitti konsten, och är utbildad grafisk designer. Hans konstnärliga uttrycksätt är färgstarkt, experimentellt och spänner över många tekniker från animation, skulptur till muralmålning. Kim är verksam i Malmö men har sina rötter i Ronneby.

Arrangörer: Konst i Blekinge / Region Blekinge och Blekinge museum

: : :

Bild: Kim Demåne