#40 GRODREGN

Konstverk bär på berättelser. Berättelser om det mirakulösa, det vardagliga, och det till synes obegripliga. Men vad betyder konstverks berättelser i en värld där sanning är relativ och där nyheter kan vara ”fake”? Kan konst verkligen vara begriplig och förklarande?

Just nu visas utställningen Grodregn på Kulturcentrum Ronneby konsthall. Susanne Skog har träffat konstnärerna och curatorerna Alexander Höglund och Richard Krantz.

I Grodregn sammanförs konstnärer vars arbete utgår från ett intresse för berättande, ett berättande som ofta är allt annat än uppenbart. Samlingsutställningen bildar ett landskap av intryck vars innehåll belyser konstens inneboende mångfald. Grodregn är en plats utan självklara sanningar, en plats där utställningens berättelse slutligen skrivs av betraktarens upplevelse.

Deltagande konstnärer i utställningen: Magnus Bärtås, Rae-Yen Song, Alexander Höglund, Madeleine Andersson, David Sherry, Richard Krantz, Anna Slama och Marek Delong.

Av: Susanne Skog 
Musik: Jesper Norda
Konstverk: Alexander Höglund

Avsnittsinfo

Producent: Susanne Skoog
Ansvarig utgivare: Konst i Blekinge
Längd: 28 min 08 sek