MÅLA OCH UPPLEV KONST TILLSAMMANS MED DITT BARN

När man är vuxen är det lätt att glömma bort att upptäcka världen med alla sina sinnen, men som barn är det ett självklart sätt att lära känna sin omgivning. Smak, känsel, lukt och hörsel är de sinnen som vi orienterar oss och upptäcker omvärlden. Konst i Blekinge/Region Blekinge arrangerar tillsammans med Kulturcentrum Ronneby konsthall ”Babymåleri”. Föräldrar och bebisar bjuds in att delta i måleriworkshop.

Under hösten kommer det finnas möjlighet att delta i måleriworkshops som riktar sig till en yngre målgrupp. Tillsammans kommer barn och föräldrar utforska färger med syn, känsel och smak med ätbara och ekologiska färger. Färgingredienserna består av bovete, vatten, gurkmeja, rödbeta och blåbär.

– Det finns en demokratisk idé som ligger till grund till aktiviteten. Barn och unga har rätt till kultur och konst. I samband med måleriworkshopparna kommer Kulturcentrum även erbjuda visningar av utställningarna i konsthallen. Det här är också ett sätt att nå en yngre målgrupp, vi hoppas att det är många som blir nyfikna och vågar prova, säger Kirsti Emaus, chef för Kulturcentrum Ronneby Konsthall.

Konst i Blekinge/Region Blekinge och Kulturcentrum Ronneby konsthall/Ronneby kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer avseende Covid-19, håller avstånd och begränsat antal deltagare i samband med våra aktiviteter.

Måla och upplev konst tillsammans med din baby
Måla, smaka och upptäck färger tillsammans med ditt barn. Visning av Kulturcentrums aktuella utställningar sker parallellt.

Var: Kulturcentrum Ronneby konsthall
När: Torsdag 24 september, kl. 11-13
Torsdag 15 oktober, kl. 11-13
Torsdag 19 november, kl. 11-13
Torsdag 17 december, kl. 11-13
Ålder: 0-15 månader, max antal 10 bebisar och 10 vuxna (först till kvarn).
Fri entré.

Har du några frågor kontakta karin.sandahlandren@regionblekinge.se