UTSTÄLLNINGSTEKNIKER SÖKES TILL KULTURCENTRUM RONNEBY KONSTHALL

Om arbetsplatsen
Kulturcentrum i Ronneby är en av södra Sveriges största konsthallar. I de 3 utställningshallarna presenteras 10-15 utställningar/år med svensk och internationell samtidskonst, samt även design-, konsthantverk. I huset finns också verkstäder för grafik, textiltryck och emalj. Kulturcentrum Ronneby konsthall samarbetar med Konst i Blekinge/Region Blekinge för att stärka konstområdet både regionalt och internationellt.

Vill du bli en av oss?


Arbetsuppgifter

Som utställningstekniker ansvarar du för arbetet med att förbereda och bygga nya utställningar i samarbete med konstnärer och konsttekniker. Ett arbete som kräver lyhördhet när det gäller gestaltning och disposition av utställningsrummet. Upphandling och inköp av varor och tjänster samt viss grafisk produktion ingår. I arbetsuppgifterna ingår också ansvar för säkerhetsfrågor. Vidare ingår att medverka vid Kulturcentrums programverksamhet och kulturarrangemang, viss tjänstgöring i konsthallens reception samt löpande översyn av tekniken av våra verkstäder.


Kvalifikationer
Vi söker en utställningstekniker med god organisationsförmåga och med erfarenhet av utställningstekniskt praktiskt arbete inom konst och konstnärlig gestaltning samt utveckling inom området. Du har erfarenhet av AV-teknik och stor kunskap om ljussättning. Kunskap och intresse för nya multimediaverktyg är ett plus.

Som person är du ansvarsfull, lösningsorienterad samt har en god planeringsförmåga.
Du är en positiv och engagerad medarbetare som skapar nya möjligheter tillsammans med dina kollegor. Du har ett genuint intresse att bedriva ett lagarbete där vi gemensamt säkerställer en hög nivå av service. Att ta initiativ, vidareutveckla etablerade rutiner och processer, arbeta självständigt samt att kunna lösa problem på egen hand är egenskaper som finns hos dig.

Vi ser gärna att du har någon form av högskoleutbildning inom konst/utställningsproduktion samt utbildning och erfarenhet inom konstruktion och snickeri. Erfarenhet av digital bildbehandling är ett krav och kunskap i att läsa och tolka ritningar är önskvärd.

Vi lägger stor vikt vid din personlig lämplighet.
Goda kunskaper i engelska samt B-körkort är ett krav.
Tjänsten är tidsbegränsad, men det kan finnas möjlighet till förlängning.
Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid Arbetstid: Dagtid, helg och kvällstjänstgöring förekommer
Tjänsten tillsätts under förutsättning att vår medarbetare kommer in på sökta studier.

Tidsbegränsad till: 2021-06-30


Kontaktperson
Kirsti Emaus, chef för Kultur Centrum
tel: 0457-617507
mail: kirsti.emaus@ronneby.se

Läs mer och sök tjänsten…

Ansök senast 2020-05-10