POD X – Handens kunskap

Av Region Blekinge Kultur

Hur ser framtiden ut för våra händer? Hur påverkas vi av användandet av pekskärmar? Hur kommer framtidens hantverk att se ut? Vad innebär tyst kunskap?

Vi möter tre ”hantverkare” som är beroende av sina händer i sitt yrkesutövande. Musikern Niclas Höglind från Musik i Blekinge, kopparslagaren Michaela Ivarsdotter och kirurgen Rutger Stjernström samtalar om handens kunskap och handen som verktyg betyder för dem.


POD X
sammanför människor och diskuterar kultur utifrån aktuella och spännande ämnen. X-et står för något farligt, mystiskt eller okänt, en symbol som kan betyda det mesta och ingenting. Symbolen är, precis som kulturen, gränslös. Samtalet leds av Torun Ekstrand, konstutvecklare på Konst i Blekinge och Ulf ”Bitte” Appelqvist verksamhetsutvecklare/producent och musiker på Musik i Blekinge. 


Du kan välja att lyssna på POD X på…

Spotify
Facebook
Anchor

Avsnittsinfo

Producent: Ulf ”Bitte” Appelqvist
Ansvarig utgivare: Region Blekinge Kultur
Längd: 1 tim 10 min 57 sek
Foto: Ulf  ”Bitte” Appelqvist