MÅLA, SMAKA OCH UPPTÄCK FÄRGER TILLSAMMANS MED DITT BARN

Under våren kommer det finnas möjlighet att delta i workshops som riktar sig till en yngre målgrupp. Tillsammans kommer barn och föräldrar utforska färger med syn, känsel och smak med ätbara och ekologiska färger. Färgingredienserna består av bovete, vatten, gurkmeja, rödbeta och blåbär.

Just När man är vuxen är det lätt att glömma bort att upptäcka världen med alla sina sinnen, men som barn är det ett självklart sätt att lära känna sin omgivning. Smak, känsel, lukt och hörsel är de sinnen som vi orienterar oss och upptäcker omvärlden. Konst i Blekinge/Region Blekinge arrangerar tillsammans med Kulturcentrum Ronneby konsthall ”Babymåleri”. Föräldrar och bebisar bjuds in att delta i måleriworkshop.

nu visas Nina Ölund Noreskär utställning ”Stilla, allt du håller är blött” i Kulturcentrums utställningshall. Utställningen består av skulpturala målningar som tillsammans bildar en större installation och förankras i rummet. Att installera målningarna i utställningsrummet är för henne lika viktigt som måleriet som sker i ateljén. Installationen visar spår av olika handlingar och tillvägagångssätt från deras tillblivelse i ateljén där färg och verktyg används i en balans mellan slump och kontroll. Utställningen för tankarna till den abstrakta expressionismens Mark Rothko och fungerar som en fin inramning.

– Babymåleri är en ny satsning och det finns en demokratisk idé som ligger till grund. Barn och unga har rätt till kultur och konst. Under våren kommer Kulturcentrum även erbjuda barnvagnsvisning av utställningarna i konsthallen. Det här är också ett sätt att nå en yngre målgrupp, vi hoppas att det är många som blir nyfikna och vågar prova, säger Kirsti Emaus, chef för Kulturcentrum Ronneby Konsthall.

Babymåleri
När: Torsdag 5 mars, kl. 11-13
Onsdag 22 april, kl. 11-13
Fredag 8 maj, kl. 11 -13

Var: Kulturcentrum Ronneby konsthall, öppen verkstad, Fri entré.
Ålder: 0 – 15 månader
Arrangör: Konst i Blekinge och Kulturcentrum Ronneby konsthall

::::::::::::::::::::::::::::::

Barnvagnsvisning
När: Onsdag 8 april, kl. 10-11
Fredag 8 maj, kl. 10-11
Var: Kulturcentrum Ronneby konsthall, öppen verkstad, Fri entré.
Arrangör: Kulturcentrum Ronneby konsthall