OPEN CALL – COPPER LEG ART RESIDENCY

Stipendievistelse/Residensvistelse på Copper Leg Art Residency utanför Tallinn. Utlysning för en konstnär som är verksam i Blekinge, eller har Blekingeanknytning.
Tidsperiod: Maj 2020

Open Call – Copper Leg Art Residency
Ta möjligheten att ansöka om en vistelse på Copper Leg Art Residency i Estland. Copper Leg Art Residency är beläget strax utanför Tallinn och har på några år arbetat upp ett spännande och intressant residens för bildkonstnärer och andra kulturutövare.

Under en månads tid har du möjlighet att bo och arbeta i lokaler med studios. Du får ett stipendium på 30 000 som täcker resa, boende och viss produktion. Du får chansen att nätverka med andra konstnärer och konstorganisationer på residenset och i Tallinn.

Copper Leg Art Residency
Copper Leg Art Residency drivs av konstnären Janno Bergman och är beläget i norra Estland. Verksamheten började sommaren 2017 med hjälp av kommunen och Rae Culture Center. Det är en mötesplats och ett residens för bildkonstnärer, musiker och författare.

Residenset Ligger 18 km från Tallinns centrum, i byn Vaskjala, i en gammal skolbyggnad omgiven av fält. Huset byggdes 1934 och nyrenoverades sommaren 2017. Området är omgivet av vacker natur som gör det till ett lugn plats att bo och arbeta på. Möjligheten att arbeta med land art och installationer utomhus uppmuntras. Samtidigt är den estniska huvudstaden Tallinn lätt att nå, man kan komma till centrum på 25 min. med buss eller på 15 minuter med bil. Det finns också en möjlighet att samverka med TAW, Tallinn Art Week. Som arrangeras i början av juni.

Som utvald konstnär har du boende samt tillgång till kök och andra gemensamhetsytor.
För mera information om Copper Leg Art Residency gå in på: https://copperleg.rae.ee
eller Facebook: facebook.com/CopperLegResidency

Utbyten Östersjöländerna
Konst i Blekinge/Region Blekinge utvecklar det regionala konstlivet genom fortsatta utbyten med Östersjöländerna. Stipendievistelsen är en del av projektet Art Eco System som är ett pilotprojekt som möjliggjorts genom stöd av Kulturrådet. A.I.R. Blekinge inbjuder varje år konstnärer verksamma i Östersjöländerna och konstnärer i Blekinge till vistelsestipendier, med långsiktiga samarbeten som mål.

Vad får du som konstnär?
Ett stipendium som ska täcka resor och arbete: 30 000
Studio/boende på Copper Leg Art Residency under maj månad 2020.

Vad förväntar vi oss av dig som konstnär?
Att du håller i en presentation av ditt arbete under vistelsen för konstnär i Blekinge någon gång under vår/sommar 2020.
Detta sker i samverkan med Konst i Blekinge.

Ansökan
Yrkesverksamma konstnärer kan ansöka. Din ansökan ska innehålla en kort motivering till din ansökan, ca fem bilder på dina verk, din CV och en länk till ev. hemsida. I din ansökan vill vi att du anger dina kontaktuppgifter inklusive adress och/eller hur din anknytning till Blekinge ser ut.

OBS!
Samla din ansökan i en enda PDF-fil.
Skicka in din ansökan till: kulturochbildning@regionblekinge.se
Deadline: 9 februari 2020 24:00 CET

En jury kommer att ta beslut om vilken konstnär som väljs inom två veckor efter ansökningsperiodens slut. Juryn förbehåller sig också rätten att inte dela ut stipendiet om nominerade bidragen inte uppfyller kraven.

För mera information
Kontakta Torun Ekstrand, konstutvecklare på Konst i Blekinge
torun.ekstrand@regionblekinge.se
www.konstiblekinge.se