Artist in Retreat  #4 – Anna Zimmerman & David Zimmerman

Ljus, syskonskap, poesi, konstnärsböcker och en liten ask med knappar.

Söndag 13:e oktober utforskar vi ljus och syskonskap med syskonen Zimmerman. Ett samtal med poeten David Zimmerman aktuell med diktsamlingen ”Ljus och Strålning” utgiven av Bonnier tidigare i år och konstnären Anna Zimmerman som om några veckor öppnar sin examensutställning på Konstfack i Stockholm. Samtalet leds av konstnären Xenia Klein som kurerar Artist in Retreat, ett konstnärsresidens i mikroformat på Torhamnslandet i Blekinge, som detta samtal är en del av.

Hur är det att ha ett syskon? Och vad innebär det att vara ett?

Syster, broder – vad har ljus med syskonskap att göra?

Under samtalet tittar vi närmre på några av Anna Zimmermans konstnärsböcker som visas upp på plats; vi kommer läsa delar av David Zimmermans ”Ljus och Strålning” som vi i samband med samtalet säljer till ett förmånligt pris. Ledstjärnan för samtalet och våra förberedelser är en liten ask i papp med finurliga små knappar i – ett av de kanske minst välkända föremålen i Blekinge museums samling.

Artist in Retreat  #4
Anna Zimmerman & David Zimmerman
Var: Karlskrona, Blekinge museum, Hörsalen
När: Söndag 13 oktober kl. 13:30 – 15:00
Det bjuds på kaffe, te och något mindre tilltugg.

Anna Zimmerman

Artist in Retreat är ett konstnärsresidens i mikroformat på Torhamnslandet i Blekinge som drivs av konstnären Xenia Klein. Under hösten 2019 tar Artist in Retreat formen av bland annat en konstnärssamtal- och konsteventserie som bjuder in unga nyetablerade konstnärer och kulturpraktiker till Blekinge för samtal och publika presentationer genom att ta avstamp i den lokala och regionala historien. Artist in Retreat vill stimulera det konstnärliga och humanistiska samtalet i Blekinge och på så sätt främja intresset för och nyetablering i Blekinge.

Artist in Retreat möjliggörs i huvudsak av Konst i Blekinge och Karlskrona Kommun.

Men stöds därutöver av Blekinge Museum, Föreningen Kultur 307 och Kulturcentrum Ronneby.