03:05 i Landet runt

Söndagen den 15 sep sändes Landet runt, ett av inslagen handlade om konstnären Dominika Skutnik. I hennes konstprojekt ”Sculpture of the Terrain”, som ställs ut på Kulturcentrum Ronneby konsthall. Dominika har samlat granitstenar som för miljontals år sedan fördes sten från Skandinavien över till Polen tillsammans med inlandsisen. Dominika Skutnik ger nu tillbaka några av stenarna till dess ursprungliga plats. I arbetet med utställning “Sculpture of the Terrain” har hon själv rest och samlat stenar i Polen och forskat kring stenarnas ursprung. Hon har i sin efterforskning funnit hemadressen till granitstenar från Blekinge och Småland. Som konstnär arbetar Dominika Skutnik med skulptur utifrån platsen och i långa processer. Projektet fortsätter i nya format efter utställningen. Dominika Skutnik deltog i A.I.R. Blekinges konstnärsresidens i höstas och har sedan dess haft kontakterna med Blekinge.

TV-programmet ”Landet runt” sänds på SVT och samlar överraskande händelserna och spännande möten som bakas ihop, programledare är Henrik Kruusval.

Se Landet runt, inslaget med Dominika Skutnik är 03:05 in i programmet.
Mycket nöje!

Sculpture of the Terrain visas på Kulturcentrum Ronneby konsthall fram till den 3 november 2019.
Följ stenarnas resa här.