Artist in Retreat – Alexander Rynéus

Konstnärssamtal mellan fotograf/filmare Alexander Rynéus konstnär Xenia Klein på Blekinge museum. 

Konstnärssamtalet äger rum 26 maj kl. 13:30 på Blekinge museum mellan fotograf/filmare Alexander Rynéus konstnär Xenia Klein. Vi avslutar med en gratis filmvisning av Alexanders dokumentärfilm Händelser i Ydre. Inget annat än tidsresor genom dåtid, framtid och nutid bör förväntas!

Det blir ett möte mellan två konstnärer och ett möte med Blekinge: Vi tar del av Alexanders konstnärliga fotografi och utforskar likheter med Blekinge museums samling. Vi upptäcker fotografiska doldisar i den och frågar oss – hur det förhåller sig med abstraktion på ett historiskt länsmuseum?

Filmen har visats på Folkets Bio runt om i landet, på SVT och SVT Play.

Det bjuds på kaffe, te och något litet till.