Ateljéstipendium – Utlysning!

Massmanska kvarnen i Ronneby, 3 juni – 15 september 2019

Vi har glädjen att utlysa ett ateljéstipendium för en konstnär som behöver tid och plats för att utveckla ett projekt, en gestaltning eller vill experimentera med nya format.

I ett samarbete mellan Konst i Blekinge och Kulturcentrum Ronneby inbjuds yrkesverksamma bild- och formkonstnärer som verkar i Blekinge eller har anknytning till Blekinge att ansöka om ett ateljéstipendium på Massmanska kvarnen i Ronneby under sommaren 2019. Stipendiet vänder sig företrädesvis till unga konstnärer. Arbetet avslutas med en publik presentation av work-in- progress eller en utställning.
Som konstnär får du använda ateljérummet på nedre plan. Det ligger i en kvarnbyggnad som ursprungligen är från 1700-talet och kvarnen är inrymd i de gamla kulturkvarteren. I ateljérummet finns fortfarande vattentrumman kvar som synligt spår av verksamheten med anor från medeltiden. Utanför strömmar Ronnebyån med dramatik. Idag omvandlas kvarnens tre våningar till ett hus där samtida processarbeten inom konst och dans får ta plats.

Vad får du som konstnär?
• Ett stipendium med stipendiesumma: 20 000
• En ateljé under tre och en halv månad för arbete inför eget projekt.
• Det finns möjlighet att hyra grafikverkstaden eller emalj/monumentalverkstaden till ett subventionerat
pris som en del av ateljéstipendiet. Meddela oss om du har önskemål om detta i din ansökan och vilka datum/veckor det gäller.

Vad förväntar vi oss av dig som konstnär?
Att du håller i en presentation/visning/utställning av ditt arbete i september. Du håller utställningen öppen för allmänheten 14 september samtidigt som höstens utställningar öppnar på Kulturcentrum. Utställningen/
work-in-progress visas i ateljélokalen och/eller utställningsrummet på mittenplan på Massmanska kvarnen.
Presentation/utställning sker i samverkan med Kulturcentrum och Konst i Blekinge och vi kommer att bjuda in allmänheten till visning.

Ansökan
Stipendiet utdelas företrädesvis till yngre yrkesverksamma konstnärer. Vi uppmuntrar ansökningar där konstnärer med olika kulturell bakgrund och erfarenhet kan få möjlighet att samverka med konstscenen. Vid urvalet av konstnär kommer vi också att se på den konstnärliga idén.
Din ansökan ska innehålla en kort motivering till vad du planerar att genomföra på plats. Skicka ca fem-tio bilder på dina verk, din CV och en länk till ev. hemsida. I din ansökan vill vi att du också skriver om du har
önskemål om att låna grafikverkstaden eller emalj/monumentalverkstaden som en del av ateljéstipendiet.
OBS! Samla din ansökan med bilder och text i en enda PDF-fil.
Skicka in din ansökan till torun.ekstrand@regionblekinge.se
Deadline: 22 april 2019 24:00 CET

En jury bestående av deltagare från Konst i Blekinge, Kulturcentrum Ronneby och Karlskrona kommuns
konstenhet kommer att gå igenom alla ansökningar. Konst i Blekinge kommer att meddela den som får
stipendiet senast 2 veckor efter deadline. Information om den konstnär som valts ut läggs upp på våra hemsidor
www.konstiblekinge.se och www.ronneby.se/kulturcentrum

Mera information
Maila Torun Ekstrand, konstutvecklare Konst i Blekinge/Region Blekinge
torun.ekstrand@regionblekinge.se eller ring 0455–737141