Skulpturkonst i tiden 

På lördag öppnar Skulptörförbundet utställningen Konst & TidKulturcentrum Ronneby Konsthall. Utställningen är en provkarta och ett tidsdokument av var svensk skulptur står idag. Skulpturer i klassiska materialval som sten, lera, gips, trä och metall kommer att samsas med mera oväntade material och sammansättningar.

Skulptörförbundet består av 270 konstnärer, på utställningen Konst & Tid visas ca 50 av förbundets medlemmar upp sina verk. Skulptur i det offentliga rummet är viktigt och har inte bara en estetisk roll. Den berättar om oss själva, vår tid och ska ställa frågor samt få oss att tänka efter och reflektera över vår samtid. Skulptörförbundet vill väcka intresse för dagens mångfald, så som uttryckssätt, material och metoder. Skulpturkonsten är viktig och är i bästa fall en integrerad del av stadsutvecklingen och utvecklingen av det offentliga rummet, inte enbart en vacker utsmyckning utan tillför något i den offentliga samhällsdebatten. Skulptörförbundet är en ideell förening med yrkesverksamma skulptörer från hela Sverige.

Utställningen pågår från 26 jan till 24 mars 2019 Kulturcentrum Ronneby Konsthall.
Vernissage lördag 26 jan kl.13. I samband med vernissagen hålls en föreläsning av Björn Jäderås. Föreläsning ”Gjuta brons” hålls kl.14:15 lördag 26 jan.