A.I.R.Blekinge 2018 – en återblick

De unga konstnärerna – Johan Stenbeck, Dominika Skutnik, Dalia Mikonyte och Adomas Zudys förenas inte bara av sitt historiska och geografiska arv vilket binder samman Sverige, Polen och Litauen sedan stormaktstiden utan även av sitt intresse för bortglömda, marginaliserade platser och byggnader i kulturlandskapet. Med hjälp av olika strategier; arkitektur (JS), installationer i landskapet (DS) och fotografiska 3D-collage (DM&AZ) uppmärksammar och ifrågasätter de våra förutfattade meningar vilket både reaktiverar platsen i fråga och ökar vår förståelse för hur kulturlandskapet förändras i en tid då allt som är fast förflyktigas.

Detta avsnitt är producerat av konst- och designkritikern Dennis Dahlqvist. Han mötte konstnärerna från A.I.R. Blekinge 2018 i Massmanska kvarnen i Ronneby.

Avsnittsinfo

Producent: Dennis Dahlqvist
Bild topp: Verk av Dominika Skutnik
Musik: Jesper Norda
Längd:  1 timme