HYDROANATOMY – Izabela Żółcińska
Visa på Kulturcentrum Ronneby Konsthall, Norra konsthallen fram till 13 januari 2019.

Izabela Żółcińskas arbete syftar till att utvidga och fördjupa förståelsen för människokroppen, detta vårt eget personliga ekosystem. Vi består till nästan två tredjedelar av vatten, och vi rör oss i en värld som är till drygt två tredjedelar täckt av vatten. Ändå verkar vi mer intresserade av att hitta nya habitat i världsrymden än att vårda vårt ursprungliga habitat, världshaven.
Med utställningen Hydroanatomy sammanfattar Izabela de senaste årens arbete med fokus på kroppslighet och fluiditet, genom att visa på parallellerna mellan människokroppen och vatten och hur de tekniskt förhåller sig till varandra.
Izabela Żółcińska är en polskfödd konstnär baserad i Norge. Hon tog examen vid Fine Art Academy i Poznań i Polen. Żółcińska är intresserad av kroppslighet som en koppling mellan organismer och oorganiska ämnen. Hon arbetar med teckning, broderi, skulptur, installation samt konst i det offentliga rummet. På sistone har hon arbetat med landskapskonst.
Redan 2012 besökte Izabela Ronneby och Blekinge som en deltagare i projektet Art Line och utställningen Art & Apparatus som visades på Kulturcentrum.

Läs mer om Izabela Żółcińska här.