Just nu visas tre olika utställningar på Kulturcentrum i Ronneby. I Norra hallen hittar du ARTAPESTRY5, European Tapestry show – en jurybedömd internationell textiltriennal och vandringsutställning producerad av ETF. Utställningen är öppen fram till 4 november 2018.

Figurinens Återkomst, en utställning sammanställd av curator Dennis Dahlqvist. Under de senaste åren har figurinen gjort en överraskande comeback i kulturens finrum efter ett halvt sekel i skamvrån. Flera av våra mest framgångsrika konsthantverkare och konstnärer skördar numera stora framgångar med sina figuriner – figurinen har helt enkelt blivit hip igen. Samlingen med figuriner visas fram till den 4 november 2018.

Dea Svensson visar sin utställning ”Det är hit man kommer när man kommer hem” i Kulturcentrums Galleri. Vad gör man när man längtar hem till en skog som inte finns kvar? Rummet är en glänta. Varje teckning är ett träd, ett minne, en historia. Utställningen är öppen fram till 4 november 2018.