Utbildningar i digitala medier vid Blekinge tekniska högskola
På institutionen för teknik och estetik vid Campus Karlshamn erbjuds tre utbildningar i digitala medier, som leder till kandidatexamen efter tre års studier.

Digital bildproduktion
Digital bildproduktion är en utbildning för de som vill satsa på en framtid inom visuell medieproduktion. Studenterna får stor frihet att utforska och kritiskt granska egna visuella uttryck för digital bildproduktion. Beroende på inriktningen förbereder utbildningen dig för arbete med exempelvis grafisk form, foto- och videoproduktion, digital illustration, animation eller projektledning inom media.

Digital bildproduktion är ett program som utifrån ett teknikorienterat designperspektiv prövar de möjligheter och utmaningar som visuell medieteknik skapar i samhället. Utbildningen ger stora möjligheter att själv forma en egen inriktning, oavsett vilka visuella medier eller vilken teknik studenterna är intresserade av. I tematiska gestaltningsövningar utvecklar studenterna egna visuella uttryck. Med designprocessen som utgångspunkt utvecklar studenterna i möte med forskningsmetodik kritiska perspektiv på samspelet mellan medieteknik och dess samhällskontext.
Läs mer om Digital bildproduktion.

Digital ljudproduktion
Digital ljudproduktion Det här är utbildningen för de som vill arbeta med ljuddesign och ljudberättande i digitala medier. Framtida yrket finns inom alla branscher där man producerar ljud. Där behövs specialistkompetens hur man genom ljud skapar, förstärker och underbygger innehållet i en digital medieproduktion. Efter utbildningen kan du exempelvis arbeta som ljuddesigner på ett spelföretag, inom filmindustrin, som ljudproducent inom mediebranschen eller med ljud i offentliga utställningsmiljöer.

Under utbildningen kommer du att undersöka olika tekniker och gestaltningsformer med ljud som grundsten, samt hantverket kring ljudberättande. Inspelningsstudiorna och ljudrummen är utrustade med den senaste tekniken. Där får studenterna möjlighet att bland annat spela in ljudeffekter och arbeta med olika flerkanalsformat. 
Läs mer om Digital ljudproduktion.

Digitala spel
Som framtidens spelutvecklare tar studenterna digitala upplevelser till nya nivåer. Under utbildning en kommer studenterna att få arbeta med utmanade undersökningar som kombinerar teorier med skapandet av spel. Utbildningen rustar studenterna för att arbeta som spelutvecklare eller entreprenör inom spelindustrin.

Studenterna utbildar sig för framtiden, där deras kunskaper kommer att vara eftertraktade inom många olika områden där spel, virtual reality, augumented reality och spelupplevelser utvecklas och tillämpas. 
Läs mer om Digitala spel.

Mer info

Klicka för att visa mer info

UTSTÄLLNINGAR
Examensutställning EXIT alltid i början av juni.
Flera mindre utställningar med studentarbeten. Info via sociala medier.

ARRANGEMANG
Annonseras separat via BTH:s webb och sociala medier.

INFORMATION
Facebook: BTH
Instagram: BTH
YouTube: BTH
Twitter: BTH

KONTAKT
Kontaktperson: Pirjo Elovaara, Prefekt 
E-post: pirjo.elovaara@bth.se

Webbsida