På Blekinge museum i Karlskrona ryms fascinerande berättelser och spår från Blekinges historia. I raden av hus vid Fisktorget finns utställningar om länet och här visas också tillfälliga utställningar. I Grevagården intill den lummiga barockträdgården finns arkiv och bibliotek.

En bit utanför Karlskrona finns museets öppna föremålsmagasin. Här förvaras alla föremål som inte är utställda liksom museets konstsamling. Delar av Erik Höglund-samlingen, glas, måleri och skulptur, finns utställda på museet. Blekinge museum är ett regionalt museum som arbetar i hela Blekinge. Regelbundet arrangeras aktiviteter och visningar för barn och vuxna.

Mer info

Öppettider

Se www.blekingemuseum.se

Urval samlingsutställningar

https://www.facebook.com/events/1069799959816869/
https://www.facebook.com/events/161336071170095/

Konstsamlingar

Museet har i sina samlingar konst av olika slag från folklig konst till samtida – det mesta med ursprung eller åtminstone anknytning till Blekinge. Bland annat finns Erik Höglund-samlingen i museets ägo. Den består av glas, måleri, skulptur och skisser.

Sociala media

Facebook, Instagram, Youtube

KONTAKT

Besöksadress:
Borgmästaregatan 21, Karlskrona

Postadress:
Borgmästaregatan 21 371 35 Karlskrona

Kontaktperson:
Susanne Ström
Tel: 0455-30 49 65

E-post: susanne.strom@blekingemuseum.se

Webbsida