Gillar du att resa, fotografera och samtidigt vara till hjälp för behövande? Då kan du som deltagare på Blekinge Folkhögskola vara med i något som vi kallar Internationellt Projekt! Det är ett samarbete med Cross-Cultural Solutions, Blekinge museum och oss.

Via detta samarbete har vi möjligheter att åka till länder såsom Ghana, Tanzania, Marrocko, Indien, Costa Rica, Guatemala, Brasilien & Peru. Detta projekt startade hösten 2016 med resa till Ghana våren 2017. Nu i år går resan till Cartago i Costa Rica, och vårterminen 2019 bär det av till Azrou, Marocko!

Det är deltagarna i samarbete med Cross Cultural Solutions som tillsammans planerar resan. Huvudsyftet är att alla lär sig fotografera med en digital systemkamera, under en heldag varje vecka under höstterminen, samtidigt som vi lär oss om Marockos kultur.

Azrou, där vi har vår “hemmabas” är en liten, stad på ca 55 000 invånare, känd för sina Macaque apor. Runtom Azrou finns möjlighet till skogsvandring och staden är omringad av berg. Azrou ligger strax söder om den magiska staden Fez med alla sina smala gator och otroliga medina. Under vår vistelse kanske vi hinner besöka någon av de andra spännande städerna såsom Marrakesh, Chefchouen, Casablanca eller den lilla fiskebyn Essaouria . Eller, varför inte ta oss till Erg Cheggi och den vidsträckta Saharaöknen på en kamelfärd under den stjärnklara himlen?

Under vår vistelse i Azrou kommer alla i projektet att få prova på volontärarbete på vardagsförmiddagarna. I Azrou finns möjligheter att volontära inom utbildning, barnomsorg mm. Alla deltagare kommer att använda sina digitalkameror dagligen för att dokumentera sin omgivning. Eftermiddagarna kommer att bedrivas med att lära känna sin omgivning, med diverse aktiviteter, guidade turer & utflykter, sevärdigheter, matlagningskurser, språkkurs, mm. Efter resan i mars/april arbetar vi resten av vårterminen, gemensamt med att sammanställa våra erfarenheter till en presentation för hela skolan samt en utställning med dina fina förstorade bilder på Blekinge Museum där vi under sommaren 2017 hade en utställning från Ghana resan.

För mer info eller att göra en ansökan klicka på denna länk

Mer info

Klicka för att visa mer info

Separatutställningar

Blekinge Museum, sommaren 2017

KONTAKT

Blekinge folkhögskola
Folkhögskolevägen 6
372 60 Bräkne-Hoby

Kontaktpersoner:
Magdalena Caris
Tel: 0707-959678

E-post: magdalenacaris@gmail.com

Webbsida

Bilder från verksamheten