Konstlinjen är en ettårig konstkurs som börjar i mitten av augusti. Den vänder sig till dig som vill utveckla din konstnärliga sida samt till dig som även siktar på fortsatta konststudier av något slag, till exempel bildlärare, fri konstnär, formgivare eller inredningsarkitekt. Erfarenheterna visar att deltagare som har genomgått kursen i stor utsträckning har kommit in på de önskade utbildningarna. Huvudämnet konst är under året uppdelat i tre perioder, teckning, målning och skulptur. Keramik, foto och konsthistoria är andra ämnen som återkommer varje vecka.

Under året besöker vi utställningar, högre konstutbildningar och strävar efter att delta på två utställningar. Målet med studierna är att ge breda grundläggande praktiska och teoretiska kunskaper samt utveckla den kreativa sidan hos var och en. Vid kursens slut får du ett intyg om genomgången kurs med ämnesplan och timantal. Vi tar emot 15 deltagare. För dig som vill söka till utbildningen så hittar du information och ansökningsblankett på vår hemsida.

Vi har även seniorkurser och sommarkurser kontinuerligt. Aktuellt utbud hittar du på vår hemsida. Varje vår och höst ställer deltagarna ut prov på sin konst i Bräknebygdens kulturhus i Bräkne-Hoby och ibland även på andra ställen. Förutom de återkommande utställningarna har Konstlinjen även samarbetat med andra aktörer i samhället som utmynnat i utställningar på varierande platser. Några exempel på sådana är: FlyArt på Ronneby Airport, BrÅ konst längs Bräkneån och en utställning i Stadshuset i Ronneby.

Mer info

Klicka för att visa mer info

Öppettider

Vardagar 08.40-16.00

Separatutställningar

Urval:
FlyArt, Stadshuset i Ronneby och återkommande i Bräknebygdens kulturhus

Samlingsutställningar

Urval:
BrÅ och Kulturcentrum i Ronneby

Residensverksamhet

Ungdomsmottagningen i Karlshamn

KONTAKT

Konstlinjen, Blekinge folkhögskola
Folkhögskolevägen 6
372 60 Bräkne-Hoby

Kontaktpersoner:
Per-Åke Foglert och Ola Karlsson
Tel: Per-Åke 0703-057068 och Ola 0734-278230

E-post: per-ake.foglert@ltblekinge.se

Webbsida

Bilder från verksamheten