Mitt konstnärsskap är komplext, med en marin anknytning till allt vad det innebär. Jag har alltid en ärlig historia i bakgrunden, något som har hänt i mitt liv. Något som jag omsatt till dagens bild.

Att göra bild för bildens skull känns löjligt, bejakande av andras seende, skulle inte falla mig in. För mig skall bilden vara ärlig och ha de känslor som jag berättar. Jag blev godkänd som Konstnär för ca 45 år sedan med de statliga kriterier, som både KRO, samt staten hade.

Personinfo

Klicka för att visa personinfo

Utbildningar

Jag har mestadels gått mina egna vägar med privata utbildningar. Men även haft kompletterande statliga utbildningar, i en massa olika tekniker.

SEPARATUTSTÄLLNINGAR

I statliga samt kommunala konsthallar. Bland annat Statens Maritima Museer, Marinmuseet, Karlskrona Konsthall mm. Jag har haft Utställningsersättning från staten, kommuner, Sveriges konstföreningar ett flertal gånger.

SAMLINGSUTSTÄLLNINGAR

En mängd, bland annat Kommunala konsthallar, Kungliga Kulturpalatset Jordanien, Kaliningrads Konsthall/Museum, Klaipeda Konsthall, samt i många andra länder. Jättemånga i Sverige.

OFFENTLIGA VERK

Både statliga samt inom landsting, kommuner, mm. Många är det.

PEDAGOGISK ERFARENHET

Arbetat med KROs olika program samt i styrelsen både Riks samt Regionalt mm, ca 25 år. Konstfrämjandets olika program när jag satt 12 år i Riksstyrelsen. KLYS representant, för konstnärer samt Fotografernas förbund. Kultur och Näringsliv 3 år. AF Kultur ca 20 år både regionalt samt distriktets. Arbetat med två Kulturministrar. 32 år med Konst & Hälsa. Varit lärare för bildundervisning på ett flertal skolor och pedagogiska inrättningar.

KONTAKT

Tel: 0705-820288
E-post: b.salto@telia.com

Webbsida

Exempel på min konst