Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program som ger dig behörighet att läsa vidare på samhällsvetenskapliga, konstnärliga och humanistiska utbildningar samt ger dig den kunskap du behöver som egen företagare.

Eftersom du får en bred utbildning ges du möjlighet att läsa vidare inom en mängd olika områden för att t.ex. bli lärare, musiker, stylist, socionom, speldesigner, polis, arkitekt, scenograf, journalist, grafisk formgivare, psykolog, fotograf, musikproducent, make up-artist, jurist, serietecknare eller arbeta inom film och TV.

Som elev på ES Ronneby får du tillgång till en egen Apple Macbook Air med branschledande programvaror, såsom Adobe Creative Suite, Final Cut Pro och Logic Pro X. Möjligheten att jobba kreativt samtidigt som du får din högskolebehörighet är något som är unikt för Estetiska programmet.

På Bild & formgivning får du teckna, måla, fotografera, arbeta med digital bild och design samt skulptera i ett flertal olika material och tekniker. Utbildningen ger dig även möjlighet att fördjupa dig inom dina egna intresseområden och utveckla just dina färdigheter. Du ställer ut dina verk såväl inom skolan som utanför.

Inom ES Media utgår vi mycket från budskapet oavsett om vi komponerar ett foto, arbetar med grafisk design, skapar en film eller ett ljudinslag. Du lär dig designa och producera från idé till färdig produkt, från skissstadiet till det digitala. I vår produktionsstudio har du tillgång till både ljussättning samt greenscreen, och i vår podstudio kan du göra ditt eget program.

Mer info

Klicka för att visa mer info

KONTAKT

Gymnasieskolan Knut Hahn
Blasius Königsgatan 27
372 35 Ronneby

E-post: knuthahn@ronneby.se 

Webbsida

Bilder från verksamheten