HANNA GUTKE

Jag bygger min konst runt metall och metallbearbetning.
Jag strävar efter att utveckla konstsmidet bortom det traditionella. Som akademiker och kvinna är jag en ganska udda figur inom järnbearbetning och konstsmide. Det har varit en stor tillgång för mig och jag upplever att jag har haft stor frihet att utveckla en egen stil i enlighet med mina styrkor och mina intressen. Inom smideskretsar känner de flesta igen min konst, inte för att den är den bästa men för att den är något nytt. Som relativt ny inom smidet och konsten ser jag oerhört mycket fram emot att få jobba vidare med mitt hantverk och min konst och utvecklas än mer både tekniskt och konstnärligt.

Personinfo

Klicka för att visa personinfo

Utbildningar

Tre år som lärling hos smedmäster Lina Sundin, Örebro
Ett år konstnärlig grundkurs, Marieborgs Folkhögskola i Norrköping

SEPARATUTSTÄLLNINGAR

Två veckor i Wadköpingrummet, Örebro, sommaren 2017

SAMLINGSUTSTÄLLNINGAR

Kolardagarna i Granbergsdal 2015
Springcraft i Trollhättan 2016
Wadköpingstipendiet, konstfrämjandet i Örebro 2016
Borgholm konstförenings årliga utställning 2017

OFFENTLIGA VERK

Min skulptur ”Dagbok över 2015” hänger i en av Örebro Landstings lokaler.

PEDAGOGISK ERFARENHET

Håller regelbundet kurser i varmsmide. Är utbildad beteendevetare. Har arbetat pedagogiskt under hela mitt yrkesverksamma liv.

KONTAKT

Tel: 0704371891
E-post: hannagutke@gmail.com

Webbsida

Exempel på min konst