Anni Foglert

född 1987 och uppvuxen i Blekinge, har en konstnärlig kandidatexamen från HDK, Högskolan för design och konsthantverk och är nu verksam konstnär i Göteborg. I hennes arbete är materialutforskande och rumslighet alltid närvarande.

Anni Foglerts konst består av textila installationer och skulpturer där materialets olika egenskaper bygger upp rum, i ett spel mellan synligt och gömt. Genom att kapsla in en avokadokärna i siden har hon lyckats fånga och synliggöra ett skikt som visar ett tidigare dolt rum. Hennes tankar sys och lindas in i verket och har ofta en poetisk framtoning. Genom att låta organiska trådskulpturer i järn och textil rosta undersöker hon hur järnets korrosion påverkar en tråd infärgat med olika växtfibrer.

Konst i Blekinge-podden mötte henne i Karlskrona konsthall dagen före vernissagen för hennes första stora utställning.

Anni Foglert söker ofta i gränslandet mellan textila trådar och rostande järn. Hennes konst förändras och åldras efterhand.

Avsnittsinfo

Producent: Ola Hallqvist
Bilder: Ola Hallqvist
Musik: Jesper Norda
Längd: 32.20 min